Saturday, May 30, 2020
MARKETING 728 x 90
Ballina Stil Jete A do të jenë biçikletat elektrike e ardhmja e transportit publik?

A do të jenë biçikletat elektrike e ardhmja e transportit publik?

20

Biçikleta elektrike mund të zvogëlojë trafikun dhe t’u ofrojë punëtorëve një mënyrë për t’u rikthyer në vendin e punës gjatë coronavirusit, sipas një studimi të ri

Nëse e-biçikletat hiqen në të njëjtën mënyrë në Mbretërinë e Bashkuar, si në shumë qytete evropiane, kjo do të zvogëlojë mbipopullimin, do të përmirësojë lëvizshmërinë dhe do të zvogëlojë sasinë e dyoksidit të karbonit, thotë studimi.

MARKETING 420 x 60

Studimi tha që qeveria e Mbretërisë së Bashkuar nuk e kishte kuptuar ende rëndësinë strategjike të biçikletave me motorë elektrikë.

Ndikimi më i madh do të jetë në zonat me transport të dobët publik. Kjo sepse një gamë e gjerë njerëzish do të jetë në gjendje të përdorë biçikleta elektronike.

Hulumtimi vjen nga Qendra e Financuar për Kërkime në Zgjidhjet e Kërkesave të Energjisë (Creds), me qendër në Oksford.

Studiuesit thonë se në Danimarkë, ku çiklizmi është inkurajuar fuqishëm për dekada, biçikletat elektronike tashmë po lidhin qytetet me fshatrat.

Hulumtimi vjen në një kohë kur ministrat janë të dëshpëruar në kërkim të një zgjidhjeje që i lejon njerëzit të punojnë pa rrezikuar shëndetin në transportin publik, por edhe pa rritur emetimet e karbonit.

Gazeta ‘Creds’ thotë se biçikletat elektronike mund të jenë veçanërisht efektive në zona ku njerëzit nuk mund të përballojnë vetura dhe ku shërbimet e autobusëve janë të dobëta. Kjo mund të jetë në zona periferike ose gjysëm-rurale.

Profesori Nick Eyre nga Creds i tha BBC News: “Ata duhet të jenë pjesë e planit për investimet kryesore që na duhen në transport për t’i bërë njerëzit të lëvizin përsëri në mënyrë të sigurtë dhe në mënyra që janë të qëndrueshme ekonomikisht dhe në aspektin e mjedisit.”

Kritikët mund të thonë se krijimi i një rrjeti kryesor të korsive të biçikletave elektronike do të ishte i shtrenjtë dhe nganjëherë jo i realizueshëm. Do të ketë gjithashtu probleme me vjedhjen e biçikletave, shkruan Class.

Disa planifikues besojnë se Mbretëria e Bashkuar është në prag të një revolucioni të transportit urban. Qeveria aktualisht është duke u konsultuar me publikun mbi përdorimin e skuterave elektrike në rrugët e Britanisë.