Agimi i Artë mbetet jashtë Parlamentit grek

40

Neo nazistët e Agimit të Artë nuk do të jenë në parlamentin e Greqisë. Sipas rezultateve paraprake kjo forcë politike nuk arrin pragun elektoral prej 3%.

Në zgjedhjet e të dielës, Agimi i Arta parashikohet të marrë jo më shumë se 2.96%.

Demokracia e Re e Kyriakos Mitsotakis do të sigurojë 158 vende në Parlament. Ndërsa SYRIZA e Aleksis Tsipras 86 vende.

Lëvizja për Ndryshim 86 vende, ndërsa Partia Komuniste Greke 15 vende në Parlament.

10 vende në parlamentin grek do ti zërë Zgjidhja Greke dhe 9 nga Fronti Evropian i Mosbindjes Reale.