Bananet ndihmojnë shëndetin e zemrës

146

Banania është një nga frutat që përmban shumë kalium. Sipas Health Line kjo ndihmon shumë në shëndetin e zemrës pasi kaliumi është një mineral që është thelbësor.

Një dietë e pasur me kalium mund të ndihmojë në uljen e presionit të gjakut, dhe njerëzit që hanë shumë kalium kanë deri në 27% rrezik më të ulët të sëmundjeve të zemrës.

Për më tepër, bananet përmbajnë një sasi të mirë të magnezit, i cili është gjithashtu i rëndësishëm për shëndetin e zemrës.