BBC: Lufta e Kosovës, konflikti që nuk do të largohet

63

Më 24 mars të vitit 1999, Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe aleatët e saj perëndimorë filluan një fushatë bombardimi mbi Serbinë që i dha fund luftës së Kosovës.

Por, për shumë shqiptarë dhe serbë të Kosovës, konflikti nuk është zgjidhur kurrë, shkruan BBC.

Jeremy Bowen i BBC-së, Albana Kasapi dhe Dejan Anastasijeviç raportuan për luftën dhe pasojat e saj.

Rrjeti BBC përmes videos risjell rrëfime nga gazetarët për kohën kur kanë raportuar derisa po ndodhte lufta në Kosovë.

Në këtë dokumentar flitet edhe për simbolin e shqiponjës që e kanë bërë Shaqiri dhe Xhaka në Kampionatin Botëror të futbollit 2018, kur Zvicra e mposhti Serbinë.