Besar Durmishi ka një mesazh për ata që manipulojnë me anketat

179

– Një sqarim i shkurtër për opinionin në përgjithësi dhe shqiptarët në veçanti sa i përket sondazheve që ditët e fundit po shpërndahen nëpër rrjetet sociale prej “port haleve” dhe aludojnë se janë të IRI-t,jo kryeson kjo parti, jo ajo parti ka dal e dyta, jo një parti sa një mëhallë qenka bërë opozitë sipas zondazhit.

1. Iri minimum 3 muaj para se me u mbajt zgjedhjet i nxjerr sondazhet.
2. Përvech zgjedhjeve lokale (që e ka thyer parimin) asnjëherë në kohën e zgjedhjeve nuk nxjerr sondazh që mos e defokuson opinionin dhe votuesin, dhe mos e humb besimin te qytetarët se favorizon ndonjë subjekt politik.
3. Partitë politika mbrenda tyre secila e din deri ku e ka jorganin dhe i shtrin këmbët, kjo është vetëm për dezinformim dhe defokusim të votuesve për rrethin e dytë të zgjedhjeve presidenciale.
4. Se cilët parti janë në epërsi ose në dizavantash e tregoi edhe rezulltati i zgjedhjeve presidenciale në rrethin e parë më 21.04.2019, mjafton ti keni numrat dhe ti analizoni me ato lokale 2017 apo parlamentare 2016 ?.

Besar Durmishi