Buçkovski: E vetmja marrëveshje me Bullgarinë është ”Marrëveshja për Miqësi”

30

Ne nuk do t’i ndryshojmë bullgarët, pozicionet e tyre janë të qarta, e vetmja mundësi nga ky i ashtuquajtur bllokim është Marrëveshja për Miqësi, tha ish-kryeministri Vllado Buçkovski për “Telma”.

“Është mirë që qeveria për tre ditët e fundit me Gjermaninë u përpoq të gjente një formulim që do të ishte i pranueshëm nga Bullgaria për të filluar negociatat. Ne e dinim me kë të bënim punë, kështu që u nënshkrua Marrëveshja e Fqinjësisë së Mirë.

Kur ju jeni Kryeministër, Ministër i Punëve të Jashtme ose President i vendit, ju zgjidheni për të zgjidhur problemet. Këto janë probleme të lëna nga pasardhësit e tyre për dekada, ndërsa edhe në të kaluarën nuk kanë ndryshuar rrethanat. Shansi i vetëm që mund të gjejmë një rrugëdalje është Marrëveshja e Miqësisë. Ne nuk do t’i ndryshojmë bullgarët, pozicionet e tyre janë të qarta, e vetmja mundësi nga ky i ashtuquajtur bllokim është Marrëveshja për Miqësi dhe ajo që ata përmendën është deklarata e tyre”, thotë Buçkovski.