Wednesday, October 21, 2020

Oda e Gastronomëve: Kufizimet janë të kota, nëse nuk respektohen

0
Shkurtimi i orëve të punës në objektet gastronomike nuk do të funksionojë, nëse respektohet në mënyrë selektive, siç ka qenë rasti deri më tani....

Maqedoni, ky është kalendari për ditët e pushimit gjatë vitit të...

0
Sipas Ligjit për festa në Republikën e Maqedonisë së Veriut ditë pushimi janë: Për të gjithë qytyetarët e RMV-së: 1 janari (e premte), 7 janari (e...

Zjarrfikësit në Maqedoni kërcënojnë me protesta

0
Puna e tyre e përditshme është t’i dalin përball zjarrit. Zjarrfikësit janë ata të cilët shpesh herë shpëtojnë edhe të dashurit tonë. Por këta...

Ky është orari i punës që e caktoi qeveria për kafenetë...

0
Qeveria e Maqedonisë së Veriut në mbledhjen e fundit e shqyrtoi dhe pranoi rekomandimet e Komisionit për Sëmundje Ngjitëse që të kufizohet orari i...

Bejta paralajmëron kandidimin në Komunën e Gostivarit: E kërkojnë qytetarët dhe...

0
Ish-kryetari i Komunës së Gostivarit nga radhët e BDI-së, Nevzat Bejta për TV21 tha se kandidimi i tij nuk është dëshirë e tij, por...

Vlerësimi i nxënësve do të bëhet online dhe me prani fizike

0
Deri më 20 nëntor nxënësit duhet të marrin notat e para lidhur me suksesin e arritur nga mësimi online, ka bërë të ditur Ministria...

Ceremonia martesore e kryetarit të Qendrës-Shkup në kishën e Kosovës, u...

0
Në kishën e Graçanicës së Kosovës raportohet se u realizua ceremonia martesore ndërmjet Sasha Bogdanoviqit, kryetarit të Komunës Qendër me Jelena Braunoviq. Ceremonia martesore, thuajse...

Gjitha premtimet për riparimin e plotë të rrugës së shkatërruar Strugë...

0
Rruga magjistrale Strugë-Qafë Thanë që e lidh Maqedoninë e Veriut me Shqipërinë, është ndërtuar në kohën e ish Federatës së Jugosllavisë. Riparimi i kësaj...

Zaev: Derisa ekziston gjuha maqedonase, do të ekzistojnë edhe maqedonasit

0
“Derisa ekziston gjuha maqedonase do të ekzistojnë edhe maqedonasit, dhe derisa ekzistojnë maqedonasit do të ekzistojë edhe gjuha maqedonase”. Këtë sot e deklaroi kryeministri Zoran...

Maqedoni, MASH publikon udhëzues për vlerësimin e nxënësve

0
Zyra për zhvillim të arsimit (ZZHA) dhe Inspektorati Arsimor Shtetëror rekomandojnë që vlerësimet e para përmbledhëse për çdo nxënës të bëhen deri më 20...