Ciprasi Micotakisit: Tash që jeni në pushtet po e pranoni Marrëveshjen e Prespës!

44

Mitsotakis, jam i kënaqur që si kryeministër keni vendosur të mbani vijën kombëtare për një marrëveshje me përfitim kombëtar, një marrëveshje historike që përmirëson Maqedoninë tonë dhe rrit rolin e Greqisë jashtë vendit, tha kreu i “SYRIZA” dhe ish-kryeministri i Greqisë në në ditën e parë të debatit për votë besimin e qeverisë së re greke, njofton korrespondentja e MIA-s nga Athina.

Alexis Tsipras, në pjesën e fjalimit të tij, duke folur për politikën e jashtme, iu referua marrëveshjes së Prespës, përmendi qëndrimet e shprehura publikisht të Ministrit të Mbrojtjes dhe të Ministrit të Jashtëm të Jashtëm gjatë pjesëmarrjes së tyre në konferencën e “Ekonomist” dhe e pyeti Mitsotakis, se a është e mirë tani marrëveshja e Prespës.

“Mitsotakis, për një vit e gjysmë, ju dhe anëtarët tuaj keni qenë protagonistë në protestat e çështjes maqedonase. Ju pranuat radikalët që ishin në protestë dhe shumë herë dhanë ritmin e këtyre protestave. Shumë nga anëtarët tuaj na quanin tradhtarë. Disa nga deputetët e SYRIZA-s gjetën dhunues para shtëpive të tyre, me bomba, një ministër i jashtëm gjeti dhjetëra mesazhe kërcënuese plumbash dhe ju ishit lider në kritikat e një marrëveshjeje të pabesë. Tani është e mirë marrëveshja e Prespës? Kjo thuhet nga ministri i ri i mbrojtjes dhe Çështjeve Evropiane”, tha Tsipras.