Dieta që iu ndihmon të parandaloni kancerin, diabetin dhe iu bën të humbni peshë

21

Dieta ketogjene përqendrohet në konsumimin e yndyrnave të shëndetshme, proteinave dhe karburanteve të ulëta.

Kjo lloj diete është 75% yndyrë, 20% proteina dhe 5% karbohidrate. Por këto numra mund të ndryshojnë, bazuar në rekomandimet e mjekut ose dietologut tuaj. Qëllimi i një diete ketogjene është minimizimi i marrjes së sheqerit dhe karbohidrateve.

Kësisoj, përveç se arrin ta minimizojë rrezikun e diabetit, kjo lloj diete mund ta kurojë edhe kancerin, në bazë të një logjike të thjeshtë: Karbohidratet kthehen në glukozë, gjersa glukoza i ndihmon qelizave kancerogjene të lulëzojnë.

Dr Otto Warburg, një studiues gjerman, iu dha çmimi Nobel në 1931-ën për zbulimet e tij në lidhje me dallimet themelore midis qelizave të kancerit dhe qelizave të shëndetshme, si dhe zbulimit të dietës ketogjene.

Ndiqeni piramidën ushqimore që duhet përcjellë, në rast se iu nënshtroheni kësaj diete, në fotografinë e mëposhtme.