Doktori mashtrohet keq – bleu llambën për 80 mijë euro duke menduar se është llamba e Aladdin-it

230

Dy burra janë arrestuar pasi mashtruan një doktor duke i marrë atij plotë 80 mijë euro për një llambë të Aladdin.

Është pohuar se ata krijuan një xhind të rremë për të mashtruar viktimën e tyre, Laeek Khan, për t’ia marrë paratë.

Khan tha se një nga burrat pretendonte të ishte një okultist dhe bëri që një ‘xhind’ – një figurë e mbinatyrshme – të shfaqej nga llamba, njoftoi media lokale indiane, transmeton Telegrafi.

Por kur Khan pyeti nëse mund ta prekte xhindin ose ta merrte llambën në shtëpi, ata nuk pranuan, duke thënë se kjo mund t’i shkaktonte dëm, thuhej në ankesë.

Përfundimisht ata ia shitën llambën atij, duke premtuar se do të sillte shëndet, pasuri dhe fat të mirë.

Khan deklaroi se ai më vonë e kuptoi se ‘xhini’ ishte në të vërtetë vetëm një nga burrat e maskuar.

Khan kontaktoi policinë kur kuptoi se llamba nuk kishte ndonjë fuqi magjike, siç përshkruhet në përrallën popullore, Aladdin, dhe xhindi që i jepte dëshira nuk u shfaq kur ai e fërkoi atë.

Oficeri i lartë i policisë Amit Ray tha: Mashtruesit kishin arritur një marrëveshje të mirë dhe mjeku kishte paguar rreth shtatë milion rupi (80 mijë euro).

Ai tha se burrat u arrestuan të enjten dhe u caktua në paraburgim përpara akuzave që u ngritën.