‘Egzalitimi’ i Ziadin Sela në duart e Zaevit dhe Ahmetit

221

Opinion nga Rexhep Sazani

Maqedonia e Veriut vazhdon të jetë në një pozitë të vështirë politike, e cila është mjaft e turbullt dhe me shumë pak shpres për të zgjidhur problemet, që e karakterizojnë këtë shtet.

Është për t’u habitur fakti që kryetari i Aleancës për shqiptarët përsëri ‘egzaltohet’ nga Zaevi dhe Ahmeti, edhe përkundër asaj që i ndodhi në formimin e kësaj qeverie, dhe Sela ishte pjesë e saj, dhe për një kohë të shkurtër ai edhe u përjashtua nga qeveria.

Sela edhe njëherë tregoi një pa pjekuri politike duke rënë në ndikimin e Zaevit dhe Ahmetit, duke pranur që të shkojë në këtë takim, edhe pse ky vend I takonte Kasamit të Lëvizjes BESA, por pavarsisht kësaj, sot u tregua që ky lloj politikani është një vazhdimësi e asaj që e kemi patur në opozitë për 20 vite rradhazi, kur kryetari i PDSH-së Thaçi, gjatë gjithë asaj periudhe ishte nën diktatin e pushtetit, vetëm që të jetë lideri i opozitës shqiptare në Maqedoni, gjë të cilën e kërkoj ta bëjë edhe kryetari i ASH-së, Ziadin Sela.