Gabimi që bëjnë të gjithë prindërit: Kështu e bëni fëmijën tuaj një gënjeshtar shumë të mirë

28

Për shkak të karakterit të tyre të fortë, fëmijët shpesh nuk bien dakord me prindërit e tyre për shumë gjëra.

Atëherë baballarët dhe nënat aplikojnë sistemin, i cili, sipas hulumtimeve psikologjike, është plotësisht i gabuar.

Qëndrimi i rreptë dhe autoritar i prindërve mund ta bëjë fëmijën një gënjeshtar shumë të mirë.

(Foto: Instagram/parents)

Fëmijët të cilët frikësohen ta thonë të vërtetën, sipas studimeve, më me dëshirë do të gënjejnë, në mënyrë që të shmangin dënimin.

Ekspertët për sjellje të fëmijëve thonë që fëmija me kalimin e kohës do të fillojë t’i mashtrojë prindërit dhe do të bëhet gjithnjë e më i mirë në gënjeshtra, kështu që mund të jetë më mirë të dorëzoheni pak ndonjëherë.

Duke shpikur, fëmija zhvillon imagjinatën dhe aftësitë psikologjike. Ka shumë të ngjarë që fëmija më vonë të zhvillojë inteligjencë më të mirë.