Georgievski: Goce Dellçev na bashkon

52

Pavarësisht shtetit të thellë në Maqedoni, ne duam afrim me Bullgarinë, Goce Dellçev na bashkon, tha Ljubço Georgievski në një intervistë për “BGNES”, dhënë gjatë vizitës së tij në Sofjen zyrtare, ku si përfaqësues i partie të vogël në koalicionin me LSDM, ai shkoi në roli i lehtësimit të negociatave midis Bullgarisë dhe Shkupit.

“Shteti i thellë në Maqedoni prish marrëdhëniet normale midis dy vendeve, ndërton urrejtje dhe armiqësi ndaj Bullgarisë, përfshin profesorë, gazetarë, punonjës të shërbimeve të sigurisë kombëtare, në thelb, ata nuk janë të gjithë maqedonas”, tha Georgievski

Ai vlerëson se historiografia jugosllave e njohu kombin maqedonas si më të riun në Ballkan dhe se Nikolla Gruevski me antikuizmin i dha një goditje të rëndë.

“Ne duhet t’i njohim meritat e Zoran Zaevit për shkak të dëshirës së tij për miqësi me Bullgarinë. Në Maqedoni është krijuar fushatë në që Bullgaria dëshiron të ndryshojë Kushtetutën e Maqedonisë, e cila nuk është e vërtetë, nga ana tjetër, do të jetë shumë keq nëse Bullgaria vendos veton për Maqedoninë para Bashkimit Evropian”, tha Georgievski dhe theksoi se Zaev dhe Boyko Borissov duhet të gjejnë një zgjidhje që do të shkojë drejt një afrimi historikë.