Gjykata Kushtetuese nesër do të diskutojë për nenin për të cilën mund të shpëtojnë një pjesë e të akuzuarve të PSP-së

15

Kryetari i Gjykatës Kushtetuese, Sali Murat, nesër ka caktuar seancë me gjykatësit, në të cilën do të diskutohet me hollësi për nismën për nenin 353, paragrafi 5 të Kodit Penal, në lidhje me shpërdorimin e detyrës. Gjyqtarët kushtetues diskutuan për këtë lëndë në seancën e fundit, por votimi u shty për seancën tjetër.

“Ne në Gjykatën Kushtetuese kemi një qasje serioze për çdo rast. Rasti u shty javën e kaluar. Nesër, për shkak të seriozitetit të punës, kam caktuar një seancë me gjyqtarët, për të diskutuar në detaje këtë rast. Sapo të kemi mbaruar me seancën do të marrim një qëndrim për veprime të mëtejshme”. tha Murat pas takimit të sotëm me ambasadorin francez Christian Thimonier.

Murati tha se rasti ishte në rendin e ditës të seancës së javës së kaluar dhe për atë janë hapur polemika.