Han: Tetori vendimtar për Maqedoninë e Veriut

47

Jeni afër që të bëni hapin e madh në tetor, eurokomesari Han ka theksuar sërish se tetori do të jetë vendimtarë për Maqedoninë kur edhe do të nisin negociatat për anëtarësim të vendit në BE.

Ai shprehi keqardhje për qershorin pasi sipas tij Maqedonia kishte plotësuar të gjitha kërkesat që atëherë, por është e patjetërsueshme që të implementohen reformat, ka thënë Han.

Korupsioni dhe krimi i organizuar janë pikat kryesore ku duhet të fokusohet qeveria.

Eurokomesari ishte decid menjëherë të ndërmerren aksione për pavarësimin e Prokurorisë.

Të gjitha partitë politike duhet të jenë të hapura për bashkëpunim dhe të fokusohen që në tetor të fitojnë datën për fillim të negociatave./Alsat/