Hani brokoli për dhëmbë të shëndetshëm

19

Brokoli përmban një gamë të gjerë të lëndëve ushqyese, disa prej të cilave dihet se mbështesin shëndetin oral dhe parandalojnë sëmundjet e dhëmbëve.

Brokli është një burim i mirë i vitaminës C dhe kalciumit, dy lëndë ushqyese të cilat parandalojnë sëmundjet parodontale.

Një hulumtim tregon se sulforafani që gjendet në brokoli mund të zvogëlojë rrezikun e kancerit oral

Disa burime pohojnë sipas Healthline se ngrënia e broklit të papërpunuar mund të ndihmojë në zbardhjen e dhëmbëve.