Harrojini makinat elektrike, biçikletat elektrike do të jenë më të shiturat në dekadën e ardhshme

9

Rreth 130 milionë biçikleta elektrike pritet të shiten në SHBA ndërmjet viteve 2020 dhe 2023. Dekada e ardhshme do të përcaktohet nga një revolucion i transportit me bateri.

Për vite me radhë, biçikletat elektrike nuk ishin shumë të përdorura në shumicën e vendeve. Midis 2006 dhe 2012, biçikletat elektrike përfaqësonin më pak se 1 për qind të të gjitha shitjeve vjetore të biçikletave. Në vitin 2013, vetëm 1.8 milion biçikleta elektrike ishin në të gjithë Evropën, ndërsa klientët në SHBA blenë gjithsej 185,000.

Por gjërat filluan të lëvizin, falë përmirësimeve në teknologjinë e baterive litium-jon, çmimeve, fuqisë, si dhe një lëvizje në rritje në qytete për t’u zhvendosur nga makinat me benzinë ​​në automjetet me emetim zero.

Tani, analistët thonë që ata presin që shitjet e biçikletave elektronike të hyjnë me shpejtësi në përdorim gjatë viteve të ardhshme.

Deloitte, e cila lëshoi parashikimet e saj vjetore të teknologjisë, mediave dhe telekomunikacionit javën e kaluar, thotë se pret që 130 milionë biçikleta elektrike do të shiten midis viteve 2020 dhe 2023 në SHBA.

Gjithashtu theksoi se “numri i biçikletave elektrike në rrugë do të tejkalojë lehtë automjetet e tjera elektrike deri në fund të vitit të ardhshëm”.

Veç kësaj, amerikanët kanë tendencë të shohin biçikletat më shumë si automjete rekreative sesa si transport të ligjshëm.

Në SHBA dhe Kanada, vetëm rreth 1 për qind e forcës punëtore udhëtojnë me biçikletë sot.

Jeff Loucks, drejtor ekzekutiv i Qendrës së Teknologjisë, Medias dhe Telekomunikacionit të Deloitte, tha se shitjet e biçikletave elektrike nuk do të rriten në mënyrë të barabartë në të gjithë vendin. Qytetet, në veçanti, do të shohin normat më të mëdha të adoptimit.

Deloitte nuk është i vetmi grup që parashikon një revolucion të biçikletave elektrike.

Ryan Citron, një analist për Guidehouse tha që pret që gjithsej 113 milionë biçikleta elektrike të shiten në mes të vitit 2020 dhe 2023.

Shifrat e tij, edhe pse më të vogla se ato të Deloitte, ende parashikojnë një rritje mbresëlënëse të shitjeve.

Shitjet e biçikletave elektrike janë rritur në mënyrë të vazhdueshme me kalimin e viteve, por ato ende përfaqësojnë vetëm një pjesë të vogël të tregut të përgjithshëm të biçikletave në SHBA.

Shitjet e biçikletave elektrike u rritën me një përqindje të jashtëzakonshme prej 91 për qind nga 2016 në 2017 dhe më pas 72 për qind nga 2017 në 2018 për të arritur në 143.4 milionë dollarë shitje, sipas firmës së studimit të tregut NPD Group.

Shitjet e biçikletave elektrike në SHBA janë rritur më shumë se tetëfish që nga viti 2014.