Imitimet e qyteteve evropiane në Kinë

21

Në qytetin Zheiçang të Kinës mund të shihet Kulla Eifel, edhe pse origjinalja është 7000 km larg, në Paris.

Autoritetet kineze kanë ndërtuar imitime të ndryshme të ndërtesave të famshme nga Evropa dhe SHBA-të, në disa prej qyteteve të tyre.

Dhe disa ndërtime janë vërtet madhështore e për t’u admiruar, për nga përmasat.

Fshati Florentia, në Tianxhin, një imitim i një zone të Firences, është deri diku autentik pasi shumica e dyqaneve në atë rrugë janë të markave luksoze italiane. /tch/

Ura e Londrës më Suzhu

Shtëpia e Bardhë, Fuxhang

Sfinksi, Çuzhu

Parisi në Kinë

Kulla e Pizës, Shangai

Kremlini i Moskës në Mentogu

Koloseu romak, në Makau

Hangzhu, kanale artificiale, si Venecia

Fshati Florentia, Tianxhin

Imitim i Manhatanit në Tiançin

Hallstat në Kinë

Halstat i vërtetë, Austri

Hallstatt, Kinë

Interlaken në Kinë

Interlaken i vërtetë, Zvicër

Qyteza angleze, Kinë

Luodian, Shangai, qytet suedez, i krijuar nga arkitektë suedezë

Holland, fshati me arkitekturë holandeze, Pu Dong

Hebei, imitim i qytezës amerikane Jackson Hole

Qytet bavarian, në Heian

Tonghui, Pekin, imitim nga Alpet europiane

Imitim i qytetit italian

Parisi ne provincen Zheçiang

Interlaken, imitim nga alpet Zvicerane, Shençen

Portofino, Shenzhen

Tamiz, imitimi i një fshati anglez

Anting, imitimi i një qyteti gjerman, në Shangai

Florentia, Kinë

Kulla e Parisit

Sa nje e treta e origjinalit

Fshati holandez në Shanghai

Imitimi i qytezës angleze