Isak Sherifi: Komuniteti Ndërkombëtar nuk ka ngritur një akuzë të vetme për krimet e luftës në Kosovë

75

Profesori universitar, Isak Sherifi, i ftuar në emisionin “Rrua drejt” për ngjarjet e fundit në Kosovë tha se Komuniteti Ndërkombëtar nuk e ka marrë mundimin të ngrejë një aktakuzë të vetme për krimet e luftës dhe gjenocidin që ka kryer Serbia në Kosovë. Sipas Sherifit, Komuniteti Ndërkombëtar nuk është marrë fare me gjenocidin dhe etnocidin ku Serbia ka kryer mbi 310 masakra në Kosovë, ndërsa sot ndodhemi në këtë situatë.

Ai tha se çdo tentativë për krerët e Kosovës që akuzohen për krime lufte nuk mban, tentativat që Dhomat e Specializuara ku atentatorin me viktimën po e barazojnë, nuk është në rregull. Ai shtoi se është i bindur se edhe këtë radhë UÇK-ja do të dali fitimtare, ashtu siç ka bërë edhe në të kaluarën.