Ja përse duhet një lugë sheqer në oborr gjatë verës?

116

Me shumë mundësi kjo mund të tingëllojë si gjëja më e pa rëndësishme madje edhe e pa vlerë sepse bëhet fjalë për vendosjen e një ene të vogël me shurup sheqer plus ujë në oborrin e shtëpisë suaj.

Normalisht në këto ditë të nxehta kjo gjë mund të tingëllojë si krejt pa sens pasi me këtë të nxehtë mungojnë edhe milingonat në oborrin e shtëpisë të cilat si edhe e dimë tërhiqen nga sheqeri. Por nëse ne vendosim një lugë sheqer dhe pak ujë në një enë në oborret tona gjatë gjithë verës do të bënim një gjest të dobishëm dhe një insekt do të na falënderonte.

Bëhet fjalë për bletët të cilat duke lëvizur në vapë dehidratohen dhe nuk kanë më fuqi të kthehen në folenë e tyre ndaj edhe nëse ky insekt konsumon pak ujë të ëmbël rimerr fuqitë dhe rikthehet në fole në të kundërt mund të ngordhë dhe shumë prej tyre gjatë verës ngordhin.
Marrë nga: mirror.co.uk-Përgatiti: F.H, Syri.net