Janakieski: Gomari ka ikur, tani goditni samarin

14

Pas shumë tensione të gjata për praninë e avokatëve të emëruar në detyrë zyrtare dhe pauzës, vazhdoi gjykimin për rastin “TNT” i akuzuari Mile Janakieski filloi të jepte dëshmi.

Janakieski, dëshmoi se ai kishte marrëdhënie të ngushta me familjen e biznesmenit Fijat Canovski prej 2006 dhe 2007 dhe se ata madje ishin në dasmë. Ai tha që ata ishin biznesmenë që vazhdimisht donin të rinin me prokurorët dhe gjykatësit dhe fillimisht ishin mbështetës të fortë të politikës së VMRO-DPMNE-së.

“Më i lënduar isha kur thanë se unë kam dashur që të rrënojë “Kosmosin” për shkak të interesave të biznesit”, tha Janakieski dhe tha se ajo nuk ishte e vërtet.

“Pas katër vjetëve Mile është personazhi preferuar i PSP, PTHP, Policisë Financiare… Magari ka ikur, tani goditeni samarin”, tha Janakieski.

Ai tha është e çuditshme se në atë periudhë Fiat Canoski kishte komunikime intensive me Nikolla Gruevskin.