Kërcënim me bombë, evakuohet xhamia në Gjermani

89

Policia gjermane evakuoi të hënën një nga xhamitë më të mëdha në vend për shkak të një kërcënimi me bombë që raportohet se u dërgua nga një organizatë terroriste ekstremiste.

Central Mosque në qytetin e Duisburg u evakuua pasi stafi mori një e-mail nga një grup terrorist Combat18 duke pretenduar se ishte vendosur një bombë në hyrje të xhamisë.

Policia vuri kordonin e sigurisë në zonë dhe filloi të kërkonte në godinë për bombë.

Të paktën pesë xhami morën kërcënime me bombë këtë muaj, duke shkaktuar shqetësime në mesin e popullatës myslimane në vend.

Gjermania ka dëshmuar rritjen e islamofobisë në vitet e fundit, të shkaktuar nga propaganda e partive dhe lëvizjeve ekstreme të së djathtës.

Policia regjistroi 813 krime urrejtje kundër myslimanëve vitin e kaluar, duke përfshirë fyerje, letra kërcënuese, sulme fizike dhe sulme kundër xhamive.

Gjermania, një vend me mbi 81 milionë njerëz, ka popullatën e dytë më të madhe myslimane në Evropën Perëndimore pas Francës.