Kjo është një ndër shpellat më misterioze

23

Një vend misterioz afër Athinës, Greqi, vështirë se vizitohet nga dikush për shkak të shumë historive paragjykuese që tërheqin vetëm për fansat e paranormalëve, transmeton Koha.net.

Shpella e Davelis ndodhet në malin Pendeli, materiali i të cilit ishte përdorur për ndërtimin e Parthenonit.

Shpella është emëruar sipas një grabitësi të shekullit 19, Davelis. Ai dhe banda e tij e përdorën atë si një vend të fshehtë, dhe sipas legjendës, kishte një labirint tunelesh që çonin në shtëpinë e dukeshës, e cila ishte e dashura e tij. Në hyrje të shpellës, është një kishë hermetike bizantine e shekullit të 12-të në shkëmb.

Pak më thellë në shpellë kryheshin lutje për zotin Pan dhe mbetjet që konfirmojnë këtë mund të shihen në Muzeun Arkeologjik në Athinë. Gdhendjet e ish-udhëtarëve, përfshirë disa shkrimtarë anglezë të shekullit 19-të dhe fillim të shekullit të 20-të, mund të shihen në një nga muret.

Ka të dhëna se ushtria greke kreu operacione konfidenciale atje, gjë që e bëri shpellën të mbyllur për publikun. Ajo gjithashtu është shoqëruar me armë bërthamore, eksperimente të Luftës së Ftohtë dhe teori të shumta konspirative.

Statusi i kultit iu dha kësaj shpelle në formë piramidale për shkak të larmisë së tregimeve të njerëzve që erdhën në mal për ta vizituar. Me sa duket, ata panë ujë duke dalë nga dyshemeja lart, krijesa në formë maceje që ecnin lart, ndërsa me pajisje elektronike diçka çuditëse po ndodhte – ato fikeshin dhe nuk funksiononin.

Kjo shpellë mund të shërbejë si modeli i vendosur për një film horror, pasi gjurmët e ritualeve të kulteve mund të gjenden aty.

Dimitrios Makridopoulos, i cili gjithmonë ka qenë i magjepsur nga paranormalja, ka vendosur një aparat fotografik dhe pajisje që regjistruan aktivitete të pazakonta përmes frekuencave të radios.

Pajisjet regjistruan tinguj, hije dhe karaktere të çuditshme, dhe siç thotë ai, ndjeu energji të çuditshme në hyrje sikur të vinte nga një botë tjetër, shkruan “Full Couch”.

Ekspertët shpjegojnë se arsyeja mund të jetë magnetizmi, por vetë shkaku që ata nuk dinë ta shpjegojnë.