Ky është Airbag-u që do të shpëtojë jetë

29

Honda ka njoftuar lancimin më të fundit teknologjik, atë të kondicioneve ajrore për pasagjerët. Airbag-u është krijuar për të mbrojtur më mirë pasagjerët nga përplasjet frontale.

Honda planifikon të fillojë instalimin e modeleve të reja të automjeteve në Shtetet e Bashkuara në vitin 2020. Dizenjimi, zhvillimi dhe testimi i teknologjisë së fundit u bë nga inxhinierë të Honda R&D Americas Inc. në Ohio në bashkëpunim me Autoliv, një nga ofruesit e sistemeve të sigurisë së kompanisë.

Në vitin 2017, më shumë se 37,000 njerëz humbën jetën në Shtetet e Bashkuara si rezultat i aksidenteve në trafik.

Airbag-u i gjeneratës së fundit të Honda është krijuar për të zvogëluar mundësinë e lëndimeve që mund të rezultojnë në një larmi më të gjerë ndikimesh frontale. Ajo është e efektshme në ndikimet anësore, ku forcat anësore mund të shkaktojnë dëmtim serioz në kokën e pasagjerit, duke rritur kështu mundësinë e dëmtimit serioz.