Lëvizja BESA mbështet grevën e mësimdhënësve

18

Lëvizja Besa sot përmes një deklarate ka mbështetur grevën njëditore të mësimdhënësve. Nga kjo parti theksojnë se qeveria aktuale ka mungesë të vizionit dhe planit afatgjatë në arsim.

“Lëvizja BESA e mbështet grevën njëditore të mësimdhënësve dhe kërkesat e tyre për një pozicion më dinjitoz në shoqëri. Të ardhurat mesatare personale në Maqedoninë e Veriut janë 26 000 den, a për mësimdhënësit 22 000 den. Për momentin mësimdhënësit, as nuk mund të ëndërrojnë për një pagë të barabartë me mesataren e vendit. Në qoftë se qeveria don ta kthej dinjitetin e humbur të mësimdhënësve, atëherë duhet që ta barazoj rrogën minimale me sektorët tjerë, sepse mësimdhënësit janë hallka më e rëndësishme të cilët me kontributin dhe mundin e tyre e ndërtojnë të ardhmen e shtetit dhe të shoqërisë. Kryeministri dhe ministri shumë mirë e dinë se me 360 euro nuk ruhet dinjiteti i familjes dhe nderi i mësimdhënësit”, thuhet mes tjerash në komunikatën e Lëvizjes Besa.