Malet e mrekullueshme nga ku u frymëzua filmi ‘Avatar’ (VIDEO)

80

Një nga vendet më mahnitëse dhe më të bukura në botë, Zona Wulingyuan Scenic në provincën Hunan të Kinës ka më shumë se 3,000 shtylla ranore dhe maja, së bashku me shumë lugina dhe gryka me rrjedha tërheqëse, pishina, liqene, lumenj dhe ujëvara.

Ajo përmban 40 shpella, shumë me depozita të mëdha kalciumi dhe një urë natyrale me emrin Tianqiashengkong (Ura nëpër qiell) , që është një nga urat më të larta natyrore në botë. Pikëpamjet e saj të mahnitshme u bënë frymëzim për filmin “Avatar” dhe është në listën e vendeve të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s.

Vendi është i vendosur në Zhangjiajie City dhe shtrihet rreth 270 kilometra në veriperëndim të Changsha, kryeqyteti i Provincës Hunan.

Parku mbulon një sipërfaqe prej 690 kilometrash katrorë. Wulingyuan formon një pjesë të Ëuling Mountain Range. Zona piktoreske përbëhet nga katër parqe kombëtare, të cilat janë Parku Kombëtar i Pyjeve Zhangjiajie, Rezerva Natyrore e Suoxi Valley, Rezerva Natyrore e Tianzi Mountain dhe zona e fundit e shtuar Yangjiajie Scenic.

Në përgjithësi ka mbi 560 pamje tërheqëse për të parë që duken edhe më të mrekullueshme nga ashensori.

Avatar Mountains On Earth ?

Avatar Mountains On Earth ?

Posted by World's Most Amazing Facts on Thursday, 16 May 2019

Image