Maqedoni, ulen detyrimet doganore për prodhime teknologjike të përparuara

14

Pas konsultimeve të gjera të mëparshme me Këshillin e investitorëve të huaj në vendin tonë, qeveria miratoi vendimin që detyrimet e importit, detyrimet doganore për produkte të caktuara (përbërës) të kërkuara për prodhimin e produkteve teknologjikisht të përparuara në vitin 2020 të ulen për 50% në mënyrë që të rrisin konkurrencën e eksporteve të industrisë vendase që prodhon produkte teknologjikisht të përparuar.

Ky vendim do të sjellë nivelin e këtyre detyrimeve doganore më afër niveleve doganore të aplikuara në Bashkimin Evropian, që që do të thotë të lejohet përmirësimi i konkurrencës së kompanive vendase dhe më shumë atraktivitet të vendit drejt tërheqjes së kompanive të reja me kapital të jashtëm nga sektorë të ndryshëm nga jashtë.