Maqedoni, zgjedhjet në diasporë vetëm nëse paraqiten 6.700 votues

19

Votimi i diasporës për zgjedhjet e parakohshme parlamentare do të jetë i mundur vetëm nëse regjistrohen të paktën 6.700 nga votuesit.

“Ky është minimumi ligjor nga zgjedhjet e mëparshme që i fituar deputeti që fitoi mandatin me numrin më të vogël të votave në vendin tonë dhe ky është një kusht që zgjedhjet e ardhshme të diasporës të organizohen”, sqaroi kryetari i KSHZ-së, Oliver Derkoski në seancën e sotme të Komisionit.

Fondet e caktuara për këtë qëllim, tha ai, do të shpenzohen vetëm nëse plotësohet kushti për të organizuar votim në diasporë.

Në zgjedhjet e fundit, në të dyja rrethe, gati 28 milion denarë u shpenzuan për të votuar në diasporë.