Mile Janakieski mbetet në arrest shtëpiak

13

Ish-ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Mile Janakieski do të mirëpresë në shtëpinë e tij Vitin e Ri.

Gjykata e Apelit hodhi poshtë ankesën e tij për heqjen e arrestit shtëpiak. Arrestimi shtëpiak Janakieskit i është caktuar për çështjen “Shkallët spanjolle”, një hetim që ka përfunduar dhe ndjekja penale e krimit të organizuar dhe korrupsionit ka ngritur padi në Gjykatën Penale të Shkupit.

Përveç Janakieski në “peshoren spanjolle”, akuzohen edhe 10 zyrtarë të tjerë të ministrisë, kadastër, noter, ish-zëvendës ombudsman dhe biznesmenë.

Sipas prokurorisë ata shkaktuan dëme në Buxhetin prej 2.64 milion euro.