Mitsotakis: Përkrahim Maqedoninë e Veriut në rrugën e saj drejt BE-së

19

Kryeministri grek, Kyriakos Mitsotakis sot në një debat bë Washingon thotë se ‘Marrëveshja e Prespës po respektohet, ka disa probleme me zbatimin e markave tregtare dhe pronësinë e brendit, por japin përkrahje të plotë për të ardhmen euroatlantike të vendit”.

“Ne i ndihmojmë kompanitë greke t’i mbrojnë markat tregtare ‘maqedonase’ dhe po punojmë në mënyrë sistematike. Por, në të njëjtën kohë thamë se do të udhëheqim me Ballkanin Perëndimor”, tha Mitsotakis.

Ai theksoi se duhet të ketë qasje të hapur me BE-në.

“Nuk duhet ta mbyllim derë”, deklaroi Mitsotakis duke theksuar se po përkrah aderimin dhe shprehu dëshpërimin e vetos së Francës për hapjen e bisedimeve me Maqedoninë e Veriut.