Momenti kur rrota shkëputet nga aeroplani, menjëherë pasi largohet nga pista

52

Disa pamje të publikuara në internet thuhet se tregojnë momentin kur aeroplani “humb” një rrotë të tij, gjatë ngritjes.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, pamjet janë marrë nga një pasagjer i Air Canada dhe tregojnë momentin kur shihen shkëndija që dalin, ndërsa rrota rrotullohet përgjatë pistës.

Dhe menjëherë pasi aeroplani largohet nga pista, rrota shkëputet dhe bie në tokë.

Tom Podolec Aviation@TomPodolec

↩️ DIVERSION RETURN
Air Canada Jazz to Saguenay returned to Montreal. Reported possible tire/wheel loss on departure runway 24R. Some arriving flights had to deviate around for 24L. https://fr24.com/JZA684/2366ca20 

View image on Twitter

Tom Podolec Aviation@TomPodolec

Update ↩️ DIVERSION RETURN
Air Canada Jazz to Saguenay returned to Montreal. One wheel on the left main gear separated from the aircraft as it departed. Burned fuel for an hour and landed. Required a tow to the gate. No injuries. http://fr24.com/JZA684/2366ca20 

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
69 people are talking about this

Fluturimi i Air Canada Express i operuar nga Jazz Aviation ishte të hënën nga Montreali në aeroportin Saguenay-Bagotville, rreth 300 milje në veri. Fluturimi zgjat rreth një orë.

Por piloti duhej të kthehej në Montreal pas shkëputjes së rrotës.

Tom Podolec Aviation@TomPodolec

Update ↩️ DIVERSION RETURN
Air Canada Jazz to Saguenay returned to Montreal. One wheel on the left main gear separated from the aircraft as it departed. Burned fuel for an hour and landed. Required a tow to the gate. No injuries. http://fr24.com/JZA684/2366ca20 

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Tom Podolec Aviation@TomPodolec

VIDEO Air Canada Jazz to Saguenay lost their inside left main landing gear wheel as it departed Montreal yesterday. Sparks were seen prior to separation. The flight returned safely to Montreal.

Embedded video

442 people are talking about this

Aeroplani ka gjashtë rrota, dhe “pilotët tanë janë të trajnuar mirë për t’u marrë me situata të tilla dhe u përgjigjën sipas procedurave tona standarde të funksionimit”, ka thënë Jazz Aviation në një deklaratë.

Për fat të mirë, nuk është raportuar për ndonjë lëndim në mesin e 49 pasagjerëve dhe tre anëtarëve të ekuipazhit dhe aeroplani është duke u riparuar në Montreal.