Saturday, April 16, 2022
Ballina Politikë Maqedoni MPPS e Maqedonisë nënshkroi marrëveshje për ndërtimin e katër çerdheve

MPPS e Maqedonisë nënshkroi marrëveshje për ndërtimin e katër çerdheve

19

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale nënshkroi marrëveshje për ndërtimin e katër çerdheve.

Çerdhet do të ndërtohen në Haraçinë, Vallandovë, Karposh dhe Probishtin dhe do të kushtojnë 134 milionë denarë me kapacitet për 315 fëmijë.

Te një pjesë e komunave do të jenë çerdhet e para dhe janë pjesë e 13 çerdheve që duhet të ndërtohen me grantin nga Banka Botërore.

Carovska tha se nga buxheti vitin e ardhshëm do të ndahen 105 milionë denarë dhe për këtë qëllim gjatë dy viteve e gjysmë qeverisje janë investuar 180 milionë denarë./