Naim Halili pyet Ali Ahmetin: O Ali Ahmeti, pse nuk erdhe sot ta përkujtosh Komandant Tigrin?

644

25.05.2019 Tubimi përkujtimor I Gjeneral Tigrit

Të Nderuar Vëllezër dhe motra, Të nderuar Bashkëluftëtar, Invalid dhe familje të dëshmorëve, Të nderuar elita intelektuale, elita politike Shqiptare në R. Maqedonisë, Të nderuar bashkëqytetar të Komunës së Likovës dhe gjetiu,Dua të ju faliminderoj për prezencën madhështore në tubimin përkujtimor të Gjeneral Fadil Nimanit Tigri, dhe jam I kënaqur që në këtë tubim nuk patë politizim e as Politikë, por patë vetëm përkujtim të Gjeneral Tigrit, Një sqarim sa i përket liderëve politik shqiptar kan qenë të ftuar të gjithë por vetëm Kryetari i Lëvizjes Besa e konfirmoi ftesën dhe e faliminderoj për prezencën dhe Kryetarin e Komunës së Likovës Erkan Arifi, Ju të nderuar bashkëluftetar që po ju tju thërriste partia të gjithë do vraponi me nxitim, ndërsa në ditën përkujtimore të Gjeneralit të juaj dhe të imit nuk ishit, Psee? A ndoshta vallë Gjeneralin s’po e pranoni si Gjeneral,? që ju ngriti dhe në mundin e tij sot gëzojmë sado pak liri, apo nuk e di Çfarë, le të ngelet në ndërgjegjen e juaj, S’po habitem me ju, Habitem me Abazin-Ali Ametin, po ti Ali që me thojshe Mua Naim Gjeneral Tigri është Heroi ynë, Heroi i gjithë Shqiptaris, Ndërsa sot pse ndryshove fjalën o burr.
Faliminderoj dhe njëherë gjithë ata që ndajten me mua, me fshatin Vaksincë, me familjen Nimani dhe me gjithë bashkëluftëtarët dhe popullin shqiptar këtë tubim përkujtimor.

Gjeneral Tigri nuk ishte vetëm I imi e as I F. Vaksincë, por ishte I gjithë shqiptarisë.

Me rëspekt Naim Alili