Najçevska: Nuk ekziston precedent, Kushtetuta është thyer ose jo

16

Nuk ka asnjë precedent për të shkelur Kushtetutën. Është thyer ose jo, dhe çdo shkelje e Kushtetutës duhet të sanksionohet rreptësisht.

Këtë e tha Mirjana Najçevska për “Telma”, e cila shtoi se propozimi i VMRO DPMNE-së për të kryesuar Ministrinë e Brendshme në qeverinë teknike për të qenë oficer i Ushtrisë është kundër Kushtetutës, por që nuk do të ishte hera e parë që shkelet Kushtetuta në një mënyrë e tillë.

Sipas Najçevska ose Kuvendi duhet të japë interpretim autentik ose të ndryshohet Kushtetuta në një procedurë të duhur në Kuvend, por në asnjë mënyrë nuk mund të ketë precedentë në Kushtetutë.