Në Komunat Dibër dhe Qendrën Zhupë gjendja e sigurisë është stabile

7

Në zonën e komunat e Dibrës dhe Qendrën Zhupa, ku është shpallur gjendje krize, pa probleme po bëhen kontrollet nga ana e policisë. Nuk ka tubime të regjistruara të qytetarëve në vende publike, nuk ka shqetësime të rendit dhe qetësinë publike dhe nuk ka aksidente të regjistruara në komunikacion. Në terren, janë duke u zhvilluar aktivitete për personat të vendosur nën masa të vetizolimit, mbikëqyrjes shëndetësore dhe izolimit në shtëpi, thonë nga MPB.

“Në komunat Dibër dhe Qendrën Zhupa masat për kontrollin e hyrjes së udhëtarëve dhe mjeteve të tjera motorike, si dhe aktivitetet për furnizim me ushqim, ilaçe, higjienë personale dhe nevoja të tjera për qytetarët në të dy komunat realizohen pa problem. Të gjithë personat juridikë furnizues duhet të regjistrohen në Shtabin e Krizës në linjën fikse 046/831 051 pas së cilës automjetet e tyre do të shoqërohen me polici në objektet e duhura tregtare. Kujtojmë që hyrja lejohet vetëm për personat që janë banorë të komunave, ndërsa në të njëjtën kohë është me aftësi të kufizuara, gjegjësisht dalja e të gjithë qytetarëve që gjenden në zonën e të dy komunave është rreptësisht e ndaluar”, thuhet në deklaratën e MPB.

MARKETING 420 x 60

Nga MPB u bën thirrje qytetarëve që të respektojnë me përpikëri vendimin e Qeverisë për ndalimin e lëvizjes nga 21:00 deri në 5:00 çdo ditë, si dhe të disiplinojnë të zbatojnë të gjitha masat dhe udhëzimet e tjera të rekomanduara në lidhje me parandalimin e coronavirusit ( Kovid-19)