Nëntë mënyra relaksimi

18

Shumica e njerëzve stresohen.

Sipas nju studimi të Fondacionit të Shëndetit Mendor në Britani të Madhe, 74 përqind e njerëzve ndjehen të stresuar.

Në Amerikë vlerat janë edhe më të mëdha me tetë në dhjetë njerëz që ndjehen secilën ditë më të ngarkuar.

Puna, fëmijët, krahasimi i vetes me të tjerët konsiderohen shpesh shkaktarët kryesor të stresit, përfshirë marrëdhënien me dikë, paratë dhe poashtu rrjetet sociale dhe teknologjia, shkruan DailyMail, transmeton Klan Kosova

Më gjithë këto ka mënyra se si të relaksoheni – si ta menaxhoni stresin.

Këtu janë disa prej më të mirave:

1. Identifikoni shkaktarët se stresit.
2. Merrni frymë ngadalë
3. Bëni masazhe
4. Bëni një dush
5. Lexoni ndonjë libër
6. Bëni 20-30 minuta gjumë gjatë ditës
7. Ushtroni
8. Provoni një ‘hobby’ të ri
9. Shikoni ndonjë film.