Një frazë e vetme për të ndaluar të qarën e një fëmije

12

Tani ata janë të lumturuar dhe duke qeshur, dhe një moment më vonë ata janë të gatshëm t’ju japin juve dhe të gjithëve pranë një dhimbje koke të fortë.

Bright Side tregon një metodë efektive për të ndaluar shqetësimin e një fëmije dhe sugjeron ta provoni atë:

Arsyeja nuk ka rëndësi

Ndoshta lodra e tyre e preferuar është thyer, ose mamaja e ka ndaluar të hajë një karamele të dhjetë. Sido që të jetë, shpëtoni frymën tuaj duke i qortuar ata. Në vend të kësaj, në një mënyrë të qetë dhe dashamirëse, bëni pyetjen e duhur, transmeton Telegrafi.

Le të themi që fëmija juaj u mërzit sepse një mik i tyre nuk dëshiron të ndajë një lodër me ta. Mos prisni derisa britmat të mos jenë në kontroll. Pyete fëmijën tuaj menjëherë: “A është një problem i madh, i mesëm apo një problem i vogël?” Dhe kur të përgjigjen, sugjeroni të mendoni për zgjidhjen së bashku, pavarësisht nga madhësia e problemit. Ndoshta ata do të pranonin një lodër tjetër? Apo ta ftojmë mikun të luajë së bashku? Ka kaq shumë mundësi!

Psikologët e fëmijëve shpjegojnë se ekzistojnë tre arsye themelore pse kjo pyetje në dukje e zakonshme qetëson fëmijët:

Fëmija sheh se pranojmë dhe respektojmë ndjenjat e tyre.

Pyetja i bën ata të ndalojnë të mendojnë dhe vlerësojnë situatën.

Duke e bërë këtë pyetje, prindërit ftojnë fëmijën të përpiqet ta zgjidhë vetë problemin.

Prandaj, duke e bërë këtë pyetje dhe duke biseduar me qetësi për të voglin tuaj për disa minuta, do t’i kurseni vetes shumë kohë dhe nerva dhe gjithashtu do të fitoni besimin e tyre.