Njihuni me shtetin ku peizazhet lënë pa frymë (FOTO)

59

Bolivia ndodhet në Amerikën Jugore perëndimore, ku Andet janë më të gjëra, është një vend i mbyllur dhe kufizohet nga Brazili në veri dhe në lindje, Paraguai dhe Argjentina në jug dhe Kili dhe Peruja në perëndim. Në total ajo ka një sipërfaqe prej 1,098,580 kilometra katrorë dhe popullsia boliviane vlerësohet në rreth 9 milionë banorë.

Bolivia ka një mori fisesh dhe është, një nga vendet që mbajnë shumicën e specieve të Tokës dhe prandaj konsiderohet ekstrem i biodiversitetit. Gjeografia e saj ndryshon nga majat e Andeve në perëndim.

Një gejzer në mëngjesImageLaguna e kuqe si gjakuImage

Kripë më e madhe e sheshtë në TokëImageLaguna me lloje të ndryshme të mineraleveImagePikat e zeza në mes të mungesësImageNga një peizazh i pangjyrë në një botë me shumë ngjyraImageNjë spektakël surreal i natyrësImageNjë parajsë për flamingotImageMarrë nga: bbc.com-Përgatiti: F.H, Syri.net