Saturday, April 16, 2022
Ballina Politikë Kosovë Oferta pesë pikëshe e LDK-së për Lëvizjen Vetëvendosje

Oferta pesë pikëshe e LDK-së për Lëvizjen Vetëvendosje

12

Lidhja Demokratike e Kosovës sot pas mbajtjes së mbledhjes së Kryesisë ka dhënë ofertën pesë pikëshe për Lëvizjen Vetëvendosje, në mënyrë që LDK të bashkëqeverisë me këtë parti.

Në njërën nga këto pika të ofertës së LDK-së thuhet se nëse LVV, nuk është gati për propozimin e LDK-së dhe e sheh si pengesë, LDK është e gatshme të heqë dorë nga të gjitha kërkesat për përgjegjësi, dhe të gjitha pozitat tua lë LVV-së.

Sipas kësaj oferte, LDK, do të votojë pa asnjë kusht, me 28 deputetët e saj, Qeverinë e LVV-së pa LDK-në në të.

Ftesë 5 pikëshe për LVV-në:

1. Siç është dakorduar tashmë, përgjegjësitë ministrore ndahen proporcionalisht në mes të dy partnerëve qeverisës.

2. Kryeministri dhe një zëvendëskryeministër i Qeverisë i takojnë LVV-së.

3. Kryeparlamentari dhe një zëvendëskryeministër i takon LDK-së. Nënkryetarët e Kuvendit ndahen sipas rregullimit Kushtetues.

4. Ditën që zgjidhet Presidenti i propozuar nga LDK, një ministri e udhëhequr nga LDK i kalon LVV-së, për të bërë proporcionin qeverisës 6 me 4 në favor të kësaj të fundit.

5. Nëse LVV, nuk është gati për propozimin e LDK-së, dhe e sheh LDK-në si pengesë, LDK është e gatshme të heqë dorë nga të gjitha kërkesat për përgjegjësi, dhe të gjitha pozitat tua lë LVV-së. Pra LDK, do të votojë pa asnjë kusht, me 28 deputetët e saj, Qeverinë e LVV-së pa LDK-në në të. U japim edhe Kryeministrin, edhe Kryeparlamentarin edhe të 10 ministritë.