Paralajmërim nga PE: Nëse kalon paketa ‘antishpifje’, Shqipëria rrezikon seriozisht hapjen e negociatave

18

Raportuesi i Parlamentit Evropian për Shqipërinë nga grupi parlamentar i PPE-së, David Lega, jep një tjetër mesazh të fortë për Shqipërinë, një ditë pas kritikave për paketën “antishpifje” të Qeverisë shqiptare ndaj medieve, teksa theksonte se kjo mund të rrezikojë kryesimin e OSBE-së dhe integrimin e Shqipërisë.

Përmes një mesazhi në Twitter, zyrtari i lartë i PE-së paralajmëron se nëse administrata e kryeministrit Edi Rama kalon sot në Kuvend legjislacionin e medias, atëherë Shqipëria rrezikon seriozisht hapjen e negociatave.

Më tej, Lega deklaron se grupi i PPE-së beson në hapjen e negociatave të Shqipërisë me BE, por sipas tij, vendi ynë duhet t’i përmbahet kritereve të Kopenhagës.

David Lega

@DavidLega

The @EPPGroup in the European Parliament strongly believes in opening EU membership negotiations with Albania. However, Albania needs to comply with the Copenhagen criteria, that are the basic and minimum standard for a candidate country. —>

David Lega

@DavidLega

<— If the Rama administration approves the media legislation in plenary in its current form it will seriously endanger the chances for opening of EU membership negotiations. They need to comply with the recommendations issued by the European Commission and the Council of Europe.

See David Lega’s other Tweets

“Grupi i PPE në Parlamentin Evropian beson fuqimisht në hapjen e negociatave të anëtarësimit në BE me Shqipërinë. Sidoqoftë, Shqipëria duhet t’i përmbahet kritereve të Kopenhagës, që janë standardi bazë dhe minimumi për një vend kandidat. Nëse administrata Rama miraton legjislacionin e medias në Parlament në formën e saj aktuale, ajo do të rrezikojë seriozisht shanset për hapjen e negociatave për anëtarësim në BE. Ata duhet të zbatojnë rekomandimet e lëshuara nga Komisioni Evropian dhe Këshilli i Evropës”, shkruan Lega.

Gazetarët, aktivistët dhe analistë, mbështetur dhe nga opozitarët, janë duke zhvilluar një protestë kundër paketës.

Protesta ka misur para Kuvendit, aty ku deputetët do të zhvillojnë seancën plenare, ku në rend dite është edhe votimi i kësaj pakete. Protestuesit janë shfaqur me pankarta në duar, ku japin mesazhe të ndryshme për lirinë e fjalës.