Paralajmëron presidenti i La Ligës, Tebas: Barcelona dhe Real Madridi duhet të përgatiten për një vit në tranzicion

49

La Liga njoftoi të martën një iniciativë të re për ruajtjen e kostos, me kufirin e pagave që u vihej skuadrave duke u ulur në mënyrë dramatike, dhe presidenti i ligës, Javier Tebas , ka paralajmëruar Barcelonën dhe Real Madridin se duhet të përgatiten për një vit në tranzicion.

Kufiri i pagave te Barcelona prej 671.4 milionë euro për sezonin 2019/20 është ulur në 382.78 milionë për 2020/21, që përfaqëson një rënie 57 për qind.

Nga ana tjetër, Real Madrid, ka parë kufirin e tyre të ulet me 25 për qind nga 641 milionë në 468.5 milionë euro.

Situata u shpjegua nga Tebas në një videokonferencë të mbajtur të martën pasdite dhe detajet u lëshuan të cilat treguan se klubet spanjolle tashmë kanë ulur kostot me 18 për qind nga sezoni 2019/20.

“Në skenarin më të keq, që nuk kemi asnjë tifoz deri në fund të sezonit, ka një kosto të tepruar prej 707 milionë euro,” deklaroi Tebas.

“Kjo nuk prek të gjithë njësoj, sa më i madh klubi, aq më shumë i prek ata. Unë nuk hezitoj të paralajmëroj Barcelonën dhe Real Madridin se ata duhet të përgatiten për të jetuar një vit tranzicioni, të dy klubet duhet të kenë kujdes dhe për të ndërtuar një strukturë të saktë ekonomike”.

“Për momentin Barcelona nuk po konsideron falimentimin, por ajo që ata nuk e ulin këtë vit do të ndikojë në buxhetin e tyre vitin e ardhshëm “.

Kur flitet më tej për pasojat potencialisht katastrofike që Barcelona mund të hasë nëse nuk i kthejnë financat e tyre, Tebas tregoi se klubi katalanas duhet të përballet me realitetin e ri.

“Barcelona ka parë të ardhurat e tyre të reduktuara me 30 për qind dhe ata duhet të përmirësohen, ata do të kenë një vit kalimtar,” shtoi ai.

“Për momentin Barcelona nuk po konsideron falimentimin, por ajo që ata nuk ulin pagat këtë vit do të ndikojë në buxhetin e tyre vitin e ardhshëm”.

“Klubet që nuk janë në gjendje të rregullojnë faturat e tyre të pagave në përputhje me udhëzimet e reja do të shohin kufirin e tyre të rregulluar për 2021/22 në lidhje me shumën me të cilën ata tejkaluan kufirin 2020/21 të prezantuar nga Tebas të martën. Ato klube që nuk ulin në mënyrë adekuate faturën e tyre të pagave do të kenë dy probleme”, konfirmoi ai.

“Një është kontrolli i tyre ekonomik, i cili do t’i penalizojë ata vitin e ardhshëm, nëse një ekip është 50 milionë euro gjatë këtij viti, ata do të kenë 50 milionë euro më pak. Nëse doni të jeni konkurrues, atëherë duhet të shtrëngoni rripin tuaj, dhe problemi i dytë është thesari, ku disa klube kanë shumë borxhe”, ka shtuar më tej Tebas.