Paraziti i tmerrshëm ha gjuhën e peshkut dhe jeton në gojën e tij

74

Fotografitë e një paraziti të etur për gjak që jeton në gojën e një peshku, që gllabëronte gjuhën e tij, kanë dalë në internet.

Postuar në mediat sociale nga një shkencëtar amerikan këtë javë, skanimet me rreze X tregojnë një parazit, i njohur gjithashtu si një parazit që ha gjuhë, kanë pushtuar faqet e internetit këtë javë, shkruan The Sun.

Paraziti “vampir” me gjatësi 4 cm pushton mikpritësin e saj nëpër gushë dhe bashkohet në pjesën e brendshme të gojës duke përdorur kthetrat e tij të forta, transmeton Telegrafi.

Nuk mendohet të jenë të rrezikshëm për njerëzit, megjithëse mund të kafshojnë nëse merret i gjallë.

Peshqit ndiejnë dhimbje në një “mënyrë jashtëzakonisht të ngjashme me njerëzit”, thanë shkencëtarët.