‘Përdhoset’ gjuha standarde shqipe në komunën e Vrapçishtit (FOTO)

140

Vazhdon vandalizmi dhe “përdhosja” e gjuhës shqipe nëpër Komunat me shumicë shqiptare, konkretisht në Komunën e Vrapçishtit kemi evidentuar disa gabime drejtëshkrimore.

Në faqen zyrtare të Komunës së Vrapçishtit për një projekt të realizuar hasëm gabime të shumta të cilat janë të tolerueshme për një institucion të tillë.

TopAlNews ju sjellë fotografi të nënvizuara me disa nga gabimet drejtëshkrimore:

Të nderuar banorë,
Komuna e Vrapçishtit e vazhdon bashkëpunimin me qytetarët në kontekstin e infrastrukturës.
Në kornizë të këtij bashkëpunimi, në fsh. Vrapçisht është begatonuar rruga te Xhamia e Vjetër . Për rrugën e theksuar, nga ana e Komunës janë ndarë 1300m² bagatonë dhe shpenzimet për montimin e të njejtave janë bërë nga ana e banorëve të lagjes.
Njëkohësisht duam të theksojmë se në suazë të mundësive dhe kapaciteteve tona, do të vazhdojmë t’i rikonstruktojmë rrugët tona, me qëllim të përmirësimit të komunikacionit dhe për të pasur vendbanime më të pastërta dhe më atraktive.
Me respect,