Petrovski: Për shkak të modelit zgjedhor, përbërja e partive nuk do të jetë e përshtatshme

13

Partitë do të sulmojnë njëra-tjetrën, sepse bëhet fjalë për një rotacion që shkon nga e majta në të djathtë, tha ish-anëtari i VMRO DPMNE-së, Filip Petrovski për “Samo Vistina”.

“Ata do të sulmojnë njëri-tjetrin, bëhet fjalë për një rotacion që disa presin të ndodh prej majtas ose djathtas. Përbërja nuk do të jetë e përshtatshme për shkak të modelit të zgjedhorë. Edhe majtas dhe e djathtas janë të njëjta, ato do të mbrohen afër Zaevit ose afër Mickoskit. Nëse PSP po ndjek dikë afër Mickoskit, ai do ta emërojë atë si deputet dhe do t’i japë imunitet, ne nuk do ta shohim drejtësinë”, tha Petrovski.

Sipas liderit të RDM-së, Petar Kolev na pret një fushat e ashpër.

“Unë pres një fushatë vulgare dhe seriozisht të ndyrë. Në periudhën e ardhshme ata do të duhet vetëm të luftojnë me të vërtetën, ashtu që ajo me siguri do tu kthehet si një bumerang. Fatkeqësisht, është folur pak për rekomandimet e Pribes”, tha Kolev.