Pirja e duhanit dëmton edhe sytë

39

Specialistët në Britani të Madhe paralajmërojnë se miliona njerëz po vënë në rrezik shëndetin nga pirja e duhanit.

Sipas një sondazhi një në pesë persona e pranojnë se pirja e duhanit mund të çojë në verbëri.

Duhanpirësit kanë dy herë më shumë gjasa të humbin shikimin e tyre në krahasim me jo-duhanpirësi. Kjo ndodh sepse tymi i duhanit mund të shkaktojë dhe të përkeqësojë kushtet e syrit.

Tymi i cigareve përmban kimikate toksike që mund të irritojnë dhe dëmtojnë sytë.

Po ashtu pirja e duhanit mund të keqësojë problemet e shikimit me anë të diabetit duke dëmtuar enët e gjakut në pjesën e pasme të syrit, retinën.

/Ora News.tv/