Pompeo: Gjenocidi në Srebrenicë nuk duhet të mohohet ose të harrohet

22

Sekretari i Shtetit Mike Pompeo tha sot me rastin e 24-vjetorit të gjenocidit në Srebrenicë se ky kapitull i dhimbshëm i historisë nuk duhet të mohohet dhe as të harrohet.

Populli amerikan u bashkua me qytetarët e Bosnje dhe Hercegovinës në nderim kujtimin e më shumë se 8,000 viktimave të pafajshme në Srebrenicë, tha Pompeo në një deklaratë të lëshuar nga Departamenti i Shtetit.

“Ky kapitull i dhimbshëm në historinë evropiane nuk duhet kurrë të mohohet apo harrohet. Ne qëndrojmë me ata që ende kërkojnë drejtësi. Konfirmon vazhdimin e mbështetjes për ata që punojnë në respektin për dinjitetin e të gjithë viktimave, duke përfshirë edhe ata të cilët janë ende duke pritur për vendin e tyre të fundit të prehjes ne, “shtoi ai.

Ndryshe, para 24-vjetësh ndodhi njëra nga masakrat më të tmerrshme të pas Luftës së Dytë Botërore në Evropë, kur serbët e Bosnjës vranë 8,000 civilë të pafajshëm boshnjakë.