Protestohet para ambasadës së Bullgarisë në Shkup për shkak të gjuhës maqedonase

41

Qytetarët u mblodhën këtë pasdite për të protestuar para ambasadës bullgare në Shkup për qëndrimin e Akademisë së Shkencave të Bullgarisë se gjuha maqedonase nuk ekziston dhe është një dialekt i gjuhës bullgare.

Ata janë kundër marrëveshjes me Bullgarinë, dhe mohimit të gjuhës.

Një pjesë e sheshit “Teodosij Gologanov” është bllokuar.

Foto: Faktor