Pse është shumë e rëndësishme t’u thoni “JO” fëmijëve

30

Është normale t’ia dëshironi fëmijës të gjitha të mirat e jetës, por lazdrimi i fëmijëve dhe realizimi i çdo dëshire të tyre mund të jetë i dëmshëm për ta në periudhë afatgjate

Një psikologe e fëmijëve i ka theksuar brengat e saja për prindërit e shtresës së mesme, ku thotë se paaftësia për t’i thënë “jo” fëmijëve shpie në sjellje të keqe dhe paaftësi për t’u ballafaquar me “realitetin e botës”, transmeton Telegrafi.

Amanda Gummer ka treguar se prindërit shpeshherë janë tejet ambiciozë për fëmijët e tyre saqë nuk e kuptojnë se realizimi i çdo dëshire është duke i lazdruar ata dhe do t’iu shkaktojë dëme në periudhë afatgjate.

Ajo tregon se këta fëmijë rriten të kenë probleme me konkurrencën, duke besuar se çdo gjë u përket atyre, ndërsa prindërit refuzojnë ta marrin përgjegjësinë për veprimet e fëmijës.

Kjo nuk do të thotë se duhet të ndaloni së trajtuari mirë fëmijët apo të interesoheni më pak në jetën e tyre të përditshme, por sugjeron t’ua inkurajoni atyre pavarësinë kur është e nevojshme dhe, më e rëndësishmja, asnjëherë të mos frikësoheni t’i thoni fëmijës “JO”.