Saturday, April 16, 2022
Ballina Politikë Maqedoni PTHP: Dy kontrollues nga Fondi për Shëndetësi të dyshuar për marrje ryshfeti

PTHP: Dy kontrollues nga Fondi për Shëndetësi të dyshuar për marrje ryshfeti

24

Prokurori Publik nga Prokuroria Themelore Publike në Shkup lëshoi urdhër për fillimin e hetimit ndaj dy kontrolluesve në Fondin e Sigurimeve Shëndetësore, të dyshuar për marrjen e ryshfetit nga një mjek.

“Më 23 dhjetor, në restorantin në sheshin ‘Filipi II i Maqedonisë’ në Shkup, të dy të dyshuarit si zyrtarë, kontrollues në Fondin e Sigurimeve Shëndetësore, njësia rajonale e Shkupit, drejtpërdrejt kanë kërkuar përfitime pronësore për veten dhe për tjetrin që të kryejnë shërbime zyrtare që nuk kanë pasur të drejtë ta bëjnë atë. Ata kërkuan para nga një person i dëmtuar në vlerë prej 30.000 denarë për të mos shqiptuar sanksione në para ose sanksione tjera ndaj një personi juridik, institucion shëndetësor privat ku pronari dhe menaxheri ishte palë e dëmtuar”, thonë nga Prokuroria Publike.

Kontrolli në objektin shëndetësor privat, siç thuhet në deklaratë, është kryer prej 16 deri më 19 dhjetor, pas së cilës është përpiluar një raport në të cilën janë vërejtur parregullsi në përgatitjen e formularit të një pacienti për aftësi të veçanta para kohe për punë me të cilën është dëmtuar mjeku amë.

“Pas përpilimit të procesverbalit, njëri nga të dyshuarit nuk ofroi sanksion për personin juridik të kontrolluar, dhe si kthim kërkoi një shpërblim në para, ryshfet prej 30.000 denarë. Nga kjo shumë, 10.000 denarë janë caktuar për dy të dyshuarit dhe për një person tjetër të panjohur, gjithashtu kontrollues në Fondin e Sigurimeve Shëndetësore. I dyshuari i dytë kontaktoi me viktimën disa herë përmes telefonit, duke përsëritur se ai duhej të jepte paratë e duhura në mënyrë që të shmangte ndonjë pasojë për ordinancën e tij. Në njërën nga bisedat telefonike ai rregulloi kohën dhe vendin e takimit në restorant për të dorëzuar paratë e kërkuara”, thuhet në deklaratë.

Prokurori kompetent ka propozuar edhe caktimin e masës së paraburgimit për të dy të dyshuarit.