Rusi: Fotografohet antilopa e rrallë (FOTO)

173

Kjo krijesë e çuditshme e familjes së antilopës u fotografua në kohë përpara se të fshihej më pas.

Mogens Trolle, 50 vjeç, kapi kafshën në kamera në Sanctuary Natureno Stepnoi në Rusinë Jugore. Biologu i kafshëve të egra kaloi një javë në një fshat nga një liqen i vogël në stepën ruse për të fotografuar saigat – një specie e rrezikuar e antilopës që jetonte në Azinë Qendrore.

Zoti Trolle tha: “Saiga unike dhe kritike e rrezikuar me hundën e saj gjigante është një antilopë që jeton në fushat e thata të Azisë Qendrore. Në përgjithësi është shumë e vështirë të shikohet dhe sa më tepër të afrohemi ajo largohet pasi për shkak të gjuetisë është jashtëzakonisht e trembur dhe normalisht do të ikte me vrap sapo të dallonte një njeri”.


Marrë nga: dailymail.co.uk-Përgatiti: F.H, Syri.net